Założycielem fundacji jest Cech Rzemiosł Spożywczych. Naszym celem jest promocja spożywczych produktów rzemieślniczych oraz edukacja w zakresie świadomego odżywiania. Zajmujemy się też historią krakowskiego i małopolskiego rzemiosła.
Władze fundacji: Grzegorz Krupa – prezes zarządu, Hubert Stawski – członek fundacji
Fundacja Promocji Wyrobów Rzemieślniczych ma zaszczyt zaprosić na premierę „Krakowskiego Szlaku Kulinarnego”, która odbędzie się we wtorek, 2 grudnia 2025 r., o godzinie 12:00 w siedzibie Cechu Rzemiosł Spożywczych przy ul. Westerplatte 18 w Krakowie.
Podczas wydarzenia zaprezentujemy ideę szlaku oraz jego najważniejsze punkty, a także poznamy produkty i potrawy charakterystyczne dla tradycyjnej kuchni krakowskiej.Będzie nam niezwykle miło gościć Państwa na tym wyjątkowym spotkaniu.
Prosimy o potwierdzenie obecności do 27 listopada 2025 r. Serdecznie zapraszamy! Zadanie publiczne finansowane ze środków Miasta Krakowa
Sztandarowe potrawy i produkty kuchni krakowskiej XIX i XX wiek. Mity, fakty i prawdziwe przepisy. Rekonstrukcja dawnych smaków wraz z degustacją.